marți, 28 octombrie 2008

Montare unui procesor

Procesorul, partea cea mai sensibila a intregului PC, se monteaza pe socket-ul special construit pe placa. Exista mai multe categorii de socket-uri, printre care cele mai cunoscute (ma refer aici la clasa de procesoare Intel) sunt 478 si LGA. Daca procesoarele conventionale aveau pinii de contact pe ele, la LGA, din dorinta de a se evita tocmai ruperea unui astfel de pin se foloseste un socket cu pini pe el. Atentie la asezarea procesorului pe socket: exista doar o singura pozitie. Daca va uitati atent pe marginile procesorului, veti observa un semn, numit indicatorul pinului 1, ce va arata exact pozitia pe care procesorul trebuie sa o aiba.



Dupa asezarea acestuia, trageti de parghia aflata la baza socket-ului pentru a bloca procesorul.

miercuri, 15 octombrie 2008

Aventurile elevului Ionut

O zi de chiul alui Ionut se trezeste tarziu si nu mai are chef sa mearga in ziua ai la scoala.Ionut se gandeste sai sune pe niste prieteni care mai chiulesc si ei si ii intreaba daca au mers la scoala acestea ii spun ca nu Ionut le propune sa mearga la o partida de biliard aceste sunt deacort.
Ionut se intalneste cu prieteni sai si merg la biliard dupa ce au platit la biliard au inceput sa joace o partida si nici bine nu o terminato si se trezeste cu politia acestea au facut o razie chiar in acel local
pentru a da de elevii care chiulesc de la scoala acesti politai ii legitimeaza pe acesti elevi si ii intreaba de la ce scoala is si daca nu cumva trebuiau sa fie la ore nu la biliard .Politaii le spune ca trebuie sa mearga la scoala sa fie anunta directorul despre cum isi petrec iei timpul cand chiulesc de la scoala.

Biliard


Regulile jocului biliard

Se joaca 15 bile numerotate de la 1 la 15. Scopul este ca fiecare jucator sa introduca in buzunare propriile bile (numerotate de la 1 la 7 sau de la 9 la 15). Se joaca fie cu bilele intregi fie cu cele vopsite pe jumatate. Alegerea se face la inceputul jocului.

Bila cu numarul 8 nu trebuie introdusa in buzunare pana la sfarsitul jocului. Dupa ce toate bilele unui jucator sunt in buzunare, acesta trebuie sa tinteasca bila cu numarul 8 pentru a castiga jocul.
Iata cateva reguli generale


* cel care loveste primul poate lovi din nou atat timp cat cel putin o bila proprie a intrat in buzunar
* daca in urma primei lovituri (spargerii) nici o bila nu a intrat, adversarul poate alege sa loveasca pastrand pozitia curenta a mesei sau poate decide sa sparga din nou
* In cazul in care bila 8 intra intr-o spargere, adversarul poate alege sa sparga din nou sau sa aseze bila 8 la loc pe masa.
* dupa prima lovitura masa este considerata "deschisa", asta insemnand ca se pot atinge bile din orice set, chiar si bila 8 cu conditia ca aceasta sa nu fie introdusa. Pe parcursul jocului o lovitura directa in bila 8 inseamna pierderea randului - orice bile introduse deja raman in buzunare.
* apoi se petrece alegerea setului de mingi: jucatorul alege o lovitura si o denumeste: "bila 9 in buzunarul din colt". Daca lovitura reuseste jucatorul ramane cu setul 9-15 pentru restul jocului.
* la fiecare lovitura jucatorul trebuie sa atinga prima data o bila din setul sau si fie sa reuseasca o lovitura fie sa faca o bila (sau bila de lovitura) sa atinga marginea mesei. In caz contrar jucatorul pierde randul.
* daca o bila cade de pe masa jucatorul pierde randul iar adversarul poate aseza oriunde bila inainte de a lovi.
* poti atinge bila 8 in lovituri combinate al caror obiectiv este introducerea altei bile, insa fara a lovi bila 8 prima
* jucatorul pierde partida daca introduce bila 8 intr-un buzunar inainte de a introduce setul sau de bile (sau chiar si impreuna cu restul de bile proprii).
* jucatorul pierde daca bila 8 cade de pe masa la lovitura sa
* inainte de a lovi bila 8 jucatorul trebuie sa aleaga un buzunar in care sa o introduca. Daca bila e introdusa in alt buzunar jucatorul pierde partida.

luni, 13 octombrie 2008

LG GH22 22x DVD Burner


Prezentare produs
DVD+/-RW LG, Super multi 22X negru, light scribe, PATA, retail, H22LP20RGeneral: Interfata: IDEBuffer: 2MBMbDual Layer: DaSistem de operare: Win 98, Win Xp, Win VistaDVD: Viteza de scriere DVD-R: 22xViteza de scriere DVD-RAM: 12xViteza de scriere DVD+R: 22xViteza de scriere DVD+R DL: 16xViteza de scriere DVD-R DL: 12xViteza de rescriere DVD-R: 6xViteza de rescriere DVD-RW: 6xViteza de citire DVD-ROM: 16xCD: Viteza de scriere CD-R: 48xViteza de rescriere CD-RW: 32xViteza de citire CD-ROM: 48xAltele: Caracteristici speciale: Light ScribeCuloare: Negru

marți, 7 octombrie 2008

Placa de baza Gigabyte GA-M68SM-S2L


Acesta este o placa de baza GA-M68SM-S2L
-placa de baza suporta procesor AM Atlon 64 sempron
-arhitectura dual channel DDR2-800
-grafica integrata NIVIDIA CineFX3.0
-interfata PCI Express X16
-interfata Serial -ATA 3GB/S integrat cu functie raid
-are si retea gigabit de mare performanta
-sunet intel High Definitiones Audio pe 6 canale
-interfata DVIcuHDCP
-certificare ROHS
-suporta Microsoft Windows Vista Premium