luni, 10 noiembrie 2008

Rigla orizontala

Rigla orizontala

Rigla orizontala este in fereastra aplicatiei Word implicit in momentul in care se deschide programul si este sub bara de instrumente. Este folosita pentru setarea "intendarii" si a marginilor paginii redactate. In Lectia 3 veti afla mai multe despre taburi, intendare si marginile paginii.

Bara de stare

In josul ferestrei aplicatiei Word se afla bara de stare. In sectiunea din stanga si din mijloc a barei de stare vor fi afisate numarul paginii si locatia in care se afla cursorul la momentul respectiv (pe linie si coloana). In partea din dreapta, "OVR" indica, cand este activ, faptul ca este activ butonul INSERT de pe tastatura (acest lucru inseamna, ca daca avem un text scris, putem scrie peste el ceea ce anume dorim, fara a mai sterge textul scris anterio

Intr-o fereastra noua tastati un document scurt care are cel putin 3 paragrafe si cu cateva fraze in paragraf.

In timp ce tastati veti observa o subliniere cu o linie rosie serpuita. Acest lucru indica faptul ca programul verifica automat corectitudinea scrierii cuvantului. Cuvintele care sunt subliniate nu se regasesc in dictionarul aplicatiei si automat sunt subliniate. Puteti decide sa corectati aceste cuvinte in acel moment sau mai tarziu. Clicand dreapta Mouse pe cuvantul subliniat puteti vedea o lista cu posibilele cuvinte corecte. Puteti sa tastati intentionat un cuvant gresit pentru a testa aceasta facilitate a Word-ului!

Niciun comentariu: